Tevreden klant: SDV Barneveld

 

Van de lichtspotjes in de kantine tot alle data-verbindingen in en rondom het gebouw; zonder stroom is een voetbalclub nergens. In het gloednieuwe clubgebouw van SDV Barneveld zorgde Sloof Elektrotechniek ervoor dat het op dat gebied aan niets ontbrak.

Na jaren van voorbereiden klonk in juni 2017 het startschot voor de sloop van het oude clubgebouw van SDV Barneveld. Hiervoor in de plaats kwamen twee gloednieuwe gebouwen: één met een een kantine en buitenterras én een gebouw met acht kleedkamers. ‘Een veelomvattend project waar we maandenlang keihard aan gewerkt hebben,’ vertelt Wim Coenen trots. Als voorzitter van de bouwcommissie leidde hij de bouw die tijd in goede banen. ‘Ik werkte daardoor veel samen met Sloof en die samenwerking was enorm prettig.’

‘De monteurs stonden zelfs in het weekend klaar’

Goed elektriciteitsnetwerk

Van verlichting en stopcontacten tot groepen maken in de meterkast en data-verbindingen. Zodra de eerste muren stonden kon Sloof daarmee aan de gang. ‘Elektriciteit is iets waar je als gebruiker niet echt over nadenkt. Maar zonder een goed elektriciteitsnetwerk is het weinig aan op een voetbalclub. Neem bijvoorbeeld de kantine: pinautomaten, computers, biertappen, lampen en de vaatwasser. Ze hebben allemaal stroom nodig. Het was dus enorm belangrijk dat er een goed elektriciteitsnetwerk lag.’

‘Zonder goed elektriciteitsnetwerk is het weinig aan op een voetbalclub’

Samen met vrijwilligers

Opvallend aan dit project was het grote aantal SDVB-vrijwilligers waarmee Sloof Elektrotechniek werkte. ‘Binnen de vrijwilligers zaten best wat mensen met technische kennis. Het was fantastisch om te zien hoe Sloof met hen samenwerkte. Onze vrijwilligers trokken veelal de kabels die Sloof aansloot en groepeerde in de verschillende meterkasten. Er was een goede klik op de bouw en dat was heel leuk werken met elkaar.’

sdvb kantine in aanbouw

Extra bijspringen

‘Toen de oplevering van de kantine dichterbij kwam, was het de vraag of we de deadline wel gingen halen. Gelukkig waren de monteurs van Sloof bereidt om ook op de zaterdag door te gaan. Ze kwamen zelfs met een extra team. Die extra inspanningen zorgden er uiteindelijk voor dat we de kantine, volgens plan, op 28 februari konden opleveren. En het resultaat? Waanzinnig. Dat moet je gewoon met eigen ogen zien.’